Kličko: Širi se moja lažna izjava o Srbiji, tražite audio ili video dokaz

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko demantovao je da je izjavio da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije "kao što su Albanci oslobođeni od Srbije".
"Prijatelji, pojedini strani internet mediji, uključujući ruske, počeli su da šire moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I pre nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo šta citiraju, novinari bi trebalo da zatraže audio ili video dokaz takve ekskluzive", poručio je Kličko na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, prenosi N1.
PR menadžerka Vitalija Klička Katja Zinovjeva prethodno je za N1 kratko navela da će se uskoro oglasiti o, kako je napisala - pod znacima navoda  "izjavi" Klička, koju je objavio švajcarski portal.
Švajcarski portal na albanskom jeziku "Le Canton27ch" prethodno je objavio kako je Kličko u razgovoru sa njihovim novinarom, tokom Svetskog ekonoskog foruma u Davosu, navodno izrazio zadovoljstvo što je prvi put sreo jednog albanskog novinara, navodeći da je to dobra prilika da prenese poruku njemu i albanskom narodu.
 
"Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije", preneo je taj portal navodnu izjavu gradonačelnika Kijeva.
 
Iako je uz tekst objavljena fotografija novinara portala koji se rukuje sa Kličkom ispred jedne od zgrada u Davosu, snimak sporne izjave nije objavljen.
 
Navodna izjava je izazvala oštre reakcije u Srbiji, a povodom nje se oglasila i Ambasada Ukrajine u Beogradu, navodeći da Kličko nema nikakve veze, niti ovlašćenja da iznosi stav Ukrajine koji se tiče spoljne politike.
  • Mihailo

    29.05.2022 08:22
    @Vlajko
    Ako vam je poznato,Vizantisko Srbska kraljevina je nestala krajem 14 veka,ostavivsi iza sebe,Crkve i Manastire! Koliko je lazna,Srbska nacionalisticka propaganda o Turcima sta su sve,negativno radili 500 i vise godina upravo te Crkve i Manastiri o tome govore!!! E pametni,dasu hteli ko sto,nisu ovde nebi kamen na kamenu,ostao za pet vekova!!! To i jos mnogo,postupaka mi daje za pravo,koja su dokumentovana da smo mi kao,narod najveci lazovi i licemeri te zato i nestajemo sa pravom!!! Hvala!
  • Vlajko

    29.05.2022 06:48
    I ja se secam
    Kolko se mojim roditeljima uzimalo od plate za razvoj kosova. Kad je u Nisu bilo 4 satelitske antene ukupno a u Pristini je svaka terasa imala svoju satelitsku antenu. A tad je to za nas kao porodicu srednje klase bila misaona imenica. Isli smo na ekskurziju na kosovo, Pristina je bila kao polje suncokreta od svih tih antena.
    I jos nesto, ako su Srbi okupirali Kosovo 1912 odakle tolko manastira, jel su siptarski mozda ili turski? Il smo ih doneli tamo sa okupacijom?
  • S. M

    28.05.2022 21:56
    @Gojko
    Po vasem komentaru,osecam daste radili u policiji ili pri policiji kao i moj pok. Ujak! To sto pisete je javna tajna za odredjene! A narodu je po obicaju servirana,klasicna nacionalisticka prica iz 64! Hteo bih dodati da je Cuveno cetiri,CCCC uzeto od Turaka obrnuti polu mesec! Nebih dalje! Onaj ko razume i zna dovoljno! Ostali po izlisenom,sablonu Kosovo je Srbija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet