Kurti: Pripremamo apliciranje za članstvo u EU i NATO

Posle podnošenja zahteva za članstvo Kosova u Savetu Evrope, u toku je priprema za apliciranje za prijem u NATO i EU, izjavio je kosovski premijer Aljbin Kurti.
Kako prenosi Reporteri, Kurti je dodao da bi članstvo u SE bilo prilika da Kosovo napreduje u sferi pravosuđa.

Kurti je to rekao na sastanku Generalnog saveta Pokreta Samoopredeljenje čiji je predsednik.

"U toku su pripreme za apliciranje za članstvo u Partnerstvu za mir u okviru NATO, a podnećemo i zahtev za prijem u EU", rekao je on.
 
Kurti je takođe naveo da je Kosovo postiglo napredak na više polja, uključujući ekonomski rast, borbu protiv korupcije i kriminala, jačanje pravosuđa.
  • Mile rikverc

    29.05.2022 17:02
    Kuri morgen murti
    Kurti, prvo treba da aminuje Redžep Tajip Erdoan, jesi siguran da će da te podrži.
  • T

    29.05.2022 14:08
    T
    Kosovo ce uci u Nato a samim tim u EU! Koce ih u ovom momentu spreciti...? Ako mozemo zajedno u EU to bi bilo korisno za Srbiju! Sta drugo pametno napisati..sem gledajmo izvuci najvise interesa za nasu zemlju sto mozemo! A Kosovo je Srbija i ostale gluposti to samo oduzima delu naroda energiju u negatvnom,smislu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet