Indija: Autobus s hodočasnicima sleteo u provaliju, poginule 22 osobe

U autobusu s hodočasnicima koji se survao u provaliju na severu Indije poginule su 22 osobe, sedam je povređeno, a jedna je nestala, saopštila je policija.
Indija: Autobus s hodočasnicima sleteo u provaliju, poginule 22 osobe
Foto: Pixabay

Oko 30 putnika bilo je u autobusu koji je krenuo ka Jamunotriju, udaljenom hinduističkom mestu hodočašća u himalajskoj državi Utarakand.

Neka od najsvetijih hinduističkih mesta su u Utarakandu, koji svake godine primi nekoliko miliona hodočasnika, ali ta indijska savezna država ima loše puteve.

Oko 150.000 ljudi pogine svake godine u saobraćajnim nesrećama u Indiji. Među glavnim faktorima koji doprinose velikom broju stradalih su prekoračenje brzine, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva i za motocikliste nenošenje kacige.

  • Zemlja čudesa

    05.06.2022 21:51
    pogrešno skretanje
    Vozač omašio, umesto da skrene na nebo on otišao u ambis...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet