Iranski "Ocean's 13": Pronađeni pljačkaši najveće banke u zemlji, ukrali 168 sefova klijenata

Grupa od 13 osumnjičenih za krađu u poslovnici najveće iranske banke uhapšena je i veliki deo ukradenih dobara je pronađen, objavio je danas glavni tužilac u Teheranu Ali Salehi.
Iranski "Ocean's 13": Pronađeni pljačkaši najveće banke u zemlji, ukrali 168 sefova klijenata
Foto: Pixabay

Javna banka Meli (Melli) objavila je u utorak da je opljačkano 168 sefova njenih klijenata.

Lopovi su iskoristili praznični dan u nedelju da upadnu u poslovnicu banke u glavnoj ulici u Teheranu.

Tužilac je rekao da je 10 osumnjičenih uhapšeno u Teheranu i na severu Irana, a troje u jednoj susednoj zemlji čije ime nije naveo.
 
"Velike količine ukradenih dobara pronađene su u vozilu parkiranom kod aerodroma Iama Homeini", rekao je on i dodao da su optuženi sada pod istragom.
 
Šef policije Teherana rekao je da su lopovi koji su pobegli identifikovani zahvaljujući dobroj koordinaciji sa Interpolom, da su uhapšeni i da će biti prebačeni u Iran. On je rekao da niko od zaposlenih u banci nije učestvovao u pljački.
 
Takodje je rekao da je pre oko mesec dana banka informisana da ima bezbednosne propuste.
 
Osumnjičeni u štraftastim zatvorskim odelima prikazani su okrenuti ka zidu iza policajaca, prema snimcima objavljenim na državnoj televiziji.
  • Mile rent-a mozak

    10.06.2022 12:50
    Amateri koji su gledali filmove, kao Velika pljačka. Ne radi se to tako. Nije mi jasno, zašto mi ne radimo lopovski turizam, brate, obuka, seminari, noćenja u hotelima sa 5*, zatvorene žurke sa pevanjem i igranjem, trošenje po 15-25 soma evra dnevno po osobi + extra doplata za kupanje u govnima. Prva tema na seminaru : "Kako opljačkati Penzioni fond", i 35 godina ostati neotkriven i neoptužen, pa dopuna teme, kako još 10 puta opljačkati isti fond, a da Država kao vlasnik, to i ne zna ili je ne interesuje. Dosta nam je festivala, hoćemo elitne mafijaše i njihove naslednike. Imamo svu logistiku. Može se i zaposliti veliki broj ljudi u svaku opštinsku i gradsku turističku organizaciju. Budimo realni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet