Ukrajina objavila detaljno šta joj treba od oružja: 1.000 haubica, 300 višecevnih bacača...

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak objavio je danas spisak naoružanja koje je, kako tvrdi, potrebno Ukrajini da bi okončala rat.
"Biću direktan - za okončanje rata treba nam teško naoružanje: 1.000 haubica kalibra 155 milimetra, 300 višecevnih bacača (MLRS), 500 tenkova, 2.000 oklopnih vozila i 1.000 dronova", naveo je Podoljak na Tviteru.
 
On je najavio da će u Briselu u sredu, 15. juna, biti održan sastanak Kontakt-grupe ministara odbrane.
Kako je dodao, Ukrajina "čeka odluku".
  • Armando Popovic

    14.06.2022 09:14
    Talijanski premier je rekao NE dostavi oruzja nego humanitarne pomoci. Ko god salje oruzje ubija nevine ljude. Ima pravo Rusija da kaze NE Natu ima pravo da pokaze dosta US politike zlobe i mrznje. Nudili su razgovore i dogovore a NATO misli da ce da pobedi bude li belaja. Oni znaju ko Ameri samo da bacaju bombe iz aviona i pobegnu ko na Hiroshimi i Nagasakiju. Oni na terenu popuse i to strasno kao sto su Svabe na fronti. Zato dragi moji Ameri sjetite sa da ste svi vi 90% dosli iz Evrope i Rusije.
  • Zemlja čudesa

    13.06.2022 21:57
    Na čemu god da ste menjajte pod hitno, nije dobro za vas...
  • Mrcke

    13.06.2022 19:36
    A Starship Enterprise i Death Star nisu tražili :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je izveo napad unutar Irana, rekao je američki zvaničnik za CNN, o akciji koja preti da gurne region dublje u sukob.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.