Među poginulim strancima u Ukrajini i jedan Crnogorac

Među poginulima u Ukrajini je i jedan Crnogorac, objavila je danas Radio-televizija Crne Gore, pozivajući se na objavu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića na društvenim mrežama.

"Među 6.956 plaćenika iz čitavog sveta koji ratuju protiv Rusa u Ukrajini bila su i dva Crnogorca. Kažem 'bila' jer je jedan nažalost poginuo", objavio je na Tviteru jedan od vođa DF i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević, javlja RTCG.

Podsetimo, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je nešto manje od 7.000 "stranih plaćenika" iz 64 zemlje stiglo u Ukrajinu od početka sukoba i da je gotovo njih 2.000 ubijeno.

Naveli su da je Poljska "apsolutni lider" među evropskim zemljama po pitanju boraca koji su došli u Ukrajinu, a slede Rumunija i Velika Britanija.
 
Uz saopštenje objavljena je tabela sa brojem stranih boraca klasiranih po nacionalnostima, dolazak u Ukrajinu, kao i registrovani gubici.
 
Ministarstvo na primer navodi da je 59 francuskih "plaćenika" od 183 koji su došli da se bore, ubijeno od početka ruske ofanzive.
 
Među zemljama koje su prema Moskvi imale najveće gubitke su Poljska (378 mrtvih), SAD (214), Kanada (162) i Gruzija (120).
  • Zemlja čudesa

    18.06.2022 05:24
    @Grbavi
    Postoji suštinska razlika - u Španiju su išli komunisti zbog ideala, a ovamo dolaze za pare.
  • Iguman

    18.06.2022 04:42
    Slava mu!
  • MK

    17.06.2022 22:11
    Španija
    @ Grbavi
    Pa, neće baš biti isto kao Španija,1936, tamo su se dobrovoljci borili protiv fašista, a ovi išli da ih brane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.