Ukrajina od Kanade dobila pozajmicu od 733 miliona dolara

Ukrajinsko ministarstvo finansija saopštilo je da je Ukrajina dobila zajam od Kanade u iznosu od 733 miliona dolara.

Ta sredstva, kako se navodi, biće usmerena u državni budžet za finansiranje prioritetnih rashoda, posebno za osiguravanje socijalnih i humanitarnih izdataka.

Ukrajinski ministar finansija Sergej Marčenko zahvalio je kanadskoj vladi, ministarki finansija Kristi Friland na podršci Ukrajini.

"Ova odluka još jednom pokazuje podršku rukovodstva Kanade ukrajinskom narodu", kazao je Marčenko.

  • zakljucak

    19.06.2022 11:13
    Pozajmica ? Nema vise donacija, pocele pozajmice, nisu im vise zanimljivi. Koji raspad od drzave, posluzili nekoliko godina kao igracka zapadu da cackaju Rusiju, i samounistili sami sebe i ovi ih polako odbacuju.
  • Gari

    19.06.2022 09:30
    Tako su i Hrvati uzimali od Nemaca i drugih na zajam,sad nemaju nista svoje.Na more mogu ici samo da rade.Ina nije vise njihova,putevi,šume i sve ostalo su uzeli ti njihovi dobrocinitelji.To ceka i nas,ovi ce i oca i majku da utope za dobar procenat.
  • Nenad

    19.06.2022 07:32
    Počinje rasprodaja
    Ukrajinci koji prežive rat ostaju u večitom ropstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet