Protest VMRO DPMNE protiv francuskog predloga za rešenje spora sa Bugarskom

Lider najveće makedonske opozicione partije VMRO DPMNE Hristijan Mickoski sinoć je, sa mitinga u Skoplju, zatražio od premijera Kovačevskog da odbije francuski predlog za rešavanje spora sa Bugarskom.

Mickoski je ocenio da je taj predlog, o kome se govori u poslednja dva-tri dana, "produženje politike agresije koja se vrši na Makedoniju i makedonski narod", koji su 22 godine zaglavljeni u čekaonici EU, dok drugi koji su bili iza počinju pregovore ili su postali članice Unije.

"To nije ništa drugo nego kapitulacija bez odlaganja, što bi se reklo bugarizacija Makedonije na rate ili diplomatski nokaut. Asimilacija, bugarizacija pa potom evropeizacija ili nikada da budemo deo Evrope. Stalno novi zahtevi, rigidne ucene i nerazumni pritisci", rekao je Mickoski i istakao da, "ako sadašnja vlada prihvati takav predlog, VMRO DPMNE, koji će jednom doći na vlast, takav dogovor neće poštovati".
Na protestu ispred zgrade Vlade Severne Makedonije, održanim pod motom "Previše je", zatražio je i vanredne parlamentarne izbore i najavio da će se zajedno sa narodom boriti na svakom mestu da do to tih izbora dođe.
 
On je ocenio da je realnost u Makedoniji "tužna i mučna" i  istakao da je "veliki cilj poraz vladajućeg SDSM i kazna za pogrešne politike ove razuzdane, kriminalne i izdajničke vlasti".
 
"Previše je da gledamo kako se naša Makedonja razgradjuje kamen po kamen. U našoj Makedoniji danas se dešava narod. I danas, ova odlučnost za promene je toliko velika zato što narod nema više šta da izgubi", rekao je Mickoski.
 
Najveća opoziciona partija već duže vreme insistira na održavanju vanrednih parmentrnih izbora i sprovodi, kako je nazvala, "aktivnu blokadu" parlamenta Severne Makedonije.
  • Gppg

    19.06.2022 13:12
    Ubistvo
    Vmro ubio našeg kralja!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet