Novi britanski general: Vojska mora biti spremna za borbu protiv Rusije

Novi glavni britanski vojni general rekao je da je ruska invazija na Ukrajinu promenila izglede za britansku vojsku, koja mora biti spremna da porazi Rusiju na bojnom polju.
General Patrik Sanders rekao je u poruci vojnicima da razmere ruske pretnje "pokazuju da smo ušli u novu eru nesigurnosti".
Generalova izjava deo je obraćanja svim činovima i državnim službenicima u internoj poruci od 16. juna, tri dana nakon što je preuzeo zapovedništvo nad britanskom vojskom. Britanski mediji u izveštajima od 19. juna opširno su citirali poruke Sandersa.
BBC je citirao izvor iz odbrane koji je rekao da ton Sandersovih reči nije iznenađujuć. Izvor je rekao da se sve vojske treniraju za borbu, ali pretnja se očito promenila.
 
Sanders je rekao da je njegova dužnost da učini britansku vojsku "što je više smrtonosnijom i efikasnijom", dodajući da ruska invazija na Ukrajinu naglašava temeljnu svrhu vojske da zaštiti Ujedinjeno Kraljevstvo "i pojačava zahtev za odvraćanjem ruske agresije pretnjom sile".
 
Sanders je takođe izneo svoj cilj da se "ubrza mobilizacija i modernizacija vojske kako bi se ojačao NATO, a Rusiji uskratila šansa da okupira Evropu".
 
Britanski premijer Boris Džonson, koji se upravo vratio s putovanja u Kijev, upozorio je da rat u Ukrajini neće uskoro biti gotov, dok je glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da bi rat "mogao trajati godinama".
 
Sanders je bivši zapovednik strateškog zapovedništva britanske vojske i zapovedao je operacijama u Bosni i Hercegovini, Iraku i Avganistanu.
  • alex.the large

    20.06.2022 17:57
    dream on....dream on
  • Обсервер

    20.06.2022 12:22
    Школован
    Значи, мафија ће узети још већу лову из краљициниог Буџета ! Иначе што се тиче војних достигнућа, Ви генерале, као да нисте чули да САРМАТ решава све Ваше дилеме !
  • Zemlja čudesa

    19.06.2022 23:58
    Briljantni um
    Još jedan mudrac koji bi da vojno porazi državu sa 6.000 nuklearnih bojevih glava? Čovečanstvo je zaista osuđeno na propast i to, čini mi se, zasluženu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.