Fon Kramon: Ako Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata, moramo dati nešto Balkanu

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Viola fon Kramon izjavila je da bi, ukoliko Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata za EU, i zemlje Zapadnog Balkana trebalo da dobiju nešto.
"Mi, evropski parlamentarci, uvek govorimo da, u slučaju da se status kandidata da Moldaviji i Ukrajini, takođe moramo nešto da damo zemljama Zapadnog Balkana, da bismo pokazali da smo kredibilni i da poverenje u nas nije u potpunosti izgubljeno", rekla je Viola fon Kramon, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).
Ona je navela da "vraćanje kredibiliteta" podrazumeva status kandidata BiH za članstvo u EU, otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom i vizna liberalizacija za Kosovo.
Fon Kramon je dodala da nije upoznata sa navodnim predlogom Slovenije o dodeli statusa kandidata BiH bez odlaganja.
 
"Svi mi smo protiv bilo kakvog ubrzavanja, pravljenja prečica ili pregovaranja, čak i oko članstva", rekla je ona.
  • Petar

    23.06.2022 08:30
    Odakle bi EU imala toliko jeftine radne snage, čistača, bauštelaca i ostalih da im rade za minimalac da nas nisu uništili i opljačkali.... I opet se svađamo, to nam nije bila dovoljna škola!
  • Ironičar

    20.06.2022 11:39
    EU je kriva što smo se mi narodi Zapadnog Balkana posvađali na krv i nož, što smo se pobili između sebe i urnisali sve što je urađeno i razvijeno posle II sv. rata, unazadili se 50 god. i doveli na vlast nazadne, prevarantske, lopovske manipulativne režime.
    EU sada treba da nas ostavi na miru, da nas pusti da mi sami razvijemo ekonomije, sistem obrazovanja, ponovo oživimo poljoprivredu i tako to!
  • @/

    20.06.2022 11:24
    Ti si jedan od
    Ovih koji su izgleda "najpametniji" na ovom portalu. Zajedno sa onim hatori hanzo. On se i redje javi sa debilnim komentarima, ali ti prelaziš igricu svaki dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet