I Holandija ukida ograničenje proizvodnje u termoelektranama na ugalj

Holandija je saopštila da će aktivirati fazu plana za energetsku krizu pod nazivom "rano upozorenje" i ukinuti ograničenje proizvodnje u termoelektranama na ugalj.
I Holandija ukida ograničenje proizvodnje u termoelektranama na ugalj
Foto: Pixabay
Holandija, koja je uvozila 15 odsto svog gasa iz Rusije, već kupuje LNG (tečni prirodni gas) i smanjuje potrošnju gasa, ali bi se ipak mogla suočiti sa nestašicom ove zime, prenosi Rojters.

"Sa ovim merama, manje novca će pristići Putinu", rekao je holandski ministar energetike Rob Jeten.

Faza "ranog upozorenja" trofaznog plana zemlje upozorava korisnike, regulatore i vlade na konkretnu pretnju od nestašice gasa.
 
Rojters dodaje da plan takođe uključuje "alarmnu" i "vanrednu" fazu, mada ostaje nejasno kako će se racionalizovati snabdevanje gasom za industrijske korisnike u slučaju nestašica.
 
Očekuje se da će Holandija ukidanjem ograničenja za proizvodnju energije na ugalj uštedeti dve milijarde kubnih metara gasa godišnje.
 
Rojters navodi da je ta zemlja već ograničila proizvodnju na 35 odsto kapaciteta u svojim elektranama na ugalj kako bi umanjila emisiju ugljen-dioksida.
 
Holandska Vlada je takođe objavila planove za proizvodnju 2,8 milijardi kubnih metara gasa iz gasnog polja Groningen do oktobra 2023.
  • Limun

    21.06.2022 21:51
    A tek kad budu morali da počupaju lale da bi posadili žito da hrane stoku i ljude tek onda će da se češu. Lako je gajiti lale kad dobiješ džaba žito iz rusije i ukrajine, nema više.
  • Обсервер

    21.06.2022 17:38
    Где сте Зелени ?
    Важно је да се организовано пљује по Путину, као да он ставља паре у новчаник ! Па где су сад Зелени ? Увукли се у мишију рупу ! Важно је да сте на халабуку заузели посланичка места, наводећи аргументе, који су на стакленим ногама, што се и сад показало !
  • Mihajlo

    21.06.2022 08:58
    Back to black
    Sa zelenog na crno.... Pa sto ne naprave vetrenjace i solarne panele? A da, morali bi pola Evrope da prekriju time da bi zamenili fosilna goriva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet