U toku suđenje državljaninu Srbije koji je u Nemačkoj držao taoce u Lastinom autobusu

U Nirnbergu je u toku suđenje srpskom državljaninu F. K. (31), osumnjičenom da je držao taoce u Lastinom autobusu prošle godine u Nemačkoj, zbog čega je bila organizovana velika policijska operacija.
F. K. se sumnjiči da je napao putnika (20) i nekoliko puta ga udario u glavu u autobusu koji je išao za Srbiju. Do incidenta je došlo u septembru 2021. godine na auto-putu malo posle Nirnberga.
"Bild" prenosi da regionalni sud treba da odluči da li je optuženi opasnost po javnost i da li bi trebalo da bude smešten u psihijatrijsku ustanovu.
Optuženi se sumnjiči da je napao putnika (20) dok je spavao i udario ga nekoliko puta u glavu, a rečeno je i da je jednu ženu udario u lice.
 
Sve se dogodilo u Lastinom autobusu koji je išao za Srbiju, što je dovelo do velike policijske operacije, a auto-put je bio u potpunosti zatvoren u blizini Hilpoltštajna u Srednjoj Frankoniji, podseća Telegraf.
 
Istražitelji su prvobitno pretpostavili da se radi o oružanoj talačkoj krizi, ali to nije potvrđeno, piše "Bild". Specijalna operativna grupa je konačno uhapsila osumnjičenog.
 
Javni tužilac je zatražio da se 31-godišnji optuženi smesti na psihijatrijsko odeljenje jer ga vide kao opasnost za širu javnost. Psihijatrijski veštak je utvrdio da 31-godišnjak ima paranoidnu šizofreniju.
 
Da podsetimo, do incidenta je došlo 21. septembra prošle godine. Mediji su tada preneli da je Srbin uhapšen nakon četvoročasovne blokade auto-puta između Hilpoltštajna i Gredinga, jer je, kako se sumnja, uzeo trojicu vozača kao taoce.
 
Prethodno je u autobusu, koji je putovao ka Srbiji, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba. Mediji su tada naveli da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci auto-puta, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.
 
"Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve da pobije. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno", saopštili su tada iz policije, piše Telegraf.rs.
 
Nakon zaustavljanja vozila, putnici su uspeli da pobegnu iz autobusa, a unutra su ostala trojica vozača i osumnjičeni. Policija je potom blokirala auto-put i na lice mesta poslala specijalne jedinice da pregovaraju sa osumnjičenim. Mediji su preneli da su pregovori bili otežani jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.
 
Portparol policije je naveo da je osumnjičeni uhapšen oko 21:30 časova, te da prilikom hapšenja nije pružao otpor.
 
Saopštili su da su u kontakt sa osumnjičenim stupili preko telefona jednog od vozača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.