Istorijski trenutak: Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za EU

Premijer Luksemburga Gzavije Betel napisao je na Tviteru da je Evropski savet dao Ukrajini i Moldaviji status kandidata za članstvo u EU.
Istorijski trenutak: Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za EU
Foto: Pixabay
"Istorijski momenat i signal nade za ukrajinski narod", poručio je on u tvitu.
O postignutom dogovoru šefova država i vlada na samitu u Briselu tvitovao je i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.
"Dogovor, Evropski savet je upravo odlučio da da status kandidata za članstvo u EU Ukrajini i Moldaviji. Istorijski trenutak. Danas obeležavate ključan korak na vašem putu ka EU", napisao je on na Tviteru.
 
Pred početak sastanka u Briselu i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost rekao je da će Ukrajina i Moldavija dobiti status kandidata, uz razumevanje da ima još nekih uslova koji treba da budu ispunjeni, a da, i što se tiče Gruzije, postoji jasan put ka EU.
  • Nidza

    24.06.2022 23:24
    Deks @ Auuu... Na cemu li ste vi da mi je samo znati... Stopostotno izvesno je da se bar 80% teritorija i Ukrajine i Moldavije vraca nazad u Rusku Imperiju, o cemu vi to uopste laprdate??? Kako i cime mislite to da izvedete?
  • Deks

    24.06.2022 20:43
    Svaka čast, zaista istorijska odluka, čestitam građanima Ukrajine i Moldavije od srca i nadam se da će već najkasnije za 2 godine postati punopravni članovi Evropske Unije! Ukrajina je napadnuta baš zbog želje da bude deo zajedničke evropske porodice i zato je sasvim razumljivo da za njenu kandidaturu kriterijumi ne mogu biti isti kao za ostale zemlje, takođe ne sme biti lošije tretirana jer je u ratnom stanju.
  • Džo

    24.06.2022 12:41
    .
    Da ti se sve ogadi šta rade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet