Turska: Moguće vraćanje smrtne kazne zbog podmetanja požara

Turska će ponovo razmotriti odluku iz 2004. o ukidanju smrtne kazne, izjavio je danas turski ministar pravde Bekir Bozdag.
Turska: Moguće vraćanje smrtne kazne zbog podmetanja požara
Foto: Pixabay

On je to rekao nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pomenuo smrtnu kaznu u vezi sa uzrokom ovonedeljnih požara.

Smrtna kazna je izbačena iz Ustava u prvim godinama Erdoganove vladavine, preneo je Rojters.
 
Ali, nakon što je, kako se sumnja, namerno podmetnut požar uništio 4.500 hektara šume kod Egejskog mora, Erdogan je rekao da je potrebno uvesti strože mere.
Vlasti su saopštile da je osumnjičeni priveden i da je priznao da je izazvao požar.
 
Požar u šumi u blizini letovališta Marmaris je suzbijen, saopštile su danas vlasti.
 
Nakon što je juče posetio mesto požara, Erdogan je rekao da bi kazna za paljenje šuma trebalo da bude "zastrašujuća, a ako je to smrtna kazna, to je smrtna kazna".
 
Obraćajući se novinarima u gradu Agri na istoku zemlje, ministar pravde Bekir Bozdag rekao je da su predsednikovi komentari instrukcije za njih.
 
"Počeli smo da radimo na tome kao Ministarstvo", rekao je Bozdag, dodajući da je trenutna kazna za podmetanje požara 10 godina zatvora, koja se može povećati na doživotnu kaznu ako je deo organizovanog kriminala.
  • Banderaš

    25.06.2022 22:46
    Bravo
    Brovo,pozdravljam uvođenje smrtne kazne za sve palikuće i namerne izazivače požara sa i bez smrtnim ishodom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.