Natpisi "Makedonija je Bugarska" u bugarskom parlamentu, reagovalo Skoplje

Skoplje je danas osudilo natpise "Makedonija je Bugarska" koje su nosili neki poslanici u parlamentu Bugarske tokom sednice o francuskom predlogu za ukidanje veta Severnoj Makdoniji.
Natpisi "Makedonija je Bugarska" u bugarskom parlamentu, reagovalo Skoplje
Foto: Pixabay

Zatraženo je da bugarski zvaničnici osude taj eksplicitni govor mržnje i teritorijalne pretenzije.

"Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije najoštrije osuđuje jučerašnje poruke 'Makedonija je Bugarska', koje su se mogle videti u rukama pojedinih poslanika tokom sednice, ali koje su se mogle čuti i sa govornice", navodi se u saopštenju.
"Takve poruke su u suprotnosti sa evropskim demokratskim vrednostima, ali i sa dogovorom o prijateljstvu, dobrosusedstvu i saradnji, i ne doprinose negovanju principa i duha tog sporazuma dve susedne zemlje. Severna Makedonija očekuje od bugarskih zvaničnika da osude eksplicitni govor mržnje i teritorijalne pretenzije prema Severnoj Makedoniji, kao krajnje neprimeren čin prema susednoj prijateljskoj zemlji", navodi se u saopštenju ministarstva Bujara Osmanija.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije je uručilo bugarskom Ministarstvu spoljnih poslova odgovarajuću notu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet