Epstinova saradnica osuđena na 20 godina zatvora

Saradnica milijardera Džefrija Epstina, Gilejn Maksvel, osuđena je na 20 godina zatvora i novčanu kaznu od 750.000 dolara nakon što je osuđena po pet tačaka za seksualnu trgovinu.
U presudi se navodi da je Maksvel (60) regrutovala mlade devojke za svog bivšeg dečka, milijardera Džefrija Epstina, tokom 1990-ih i ranih 2000-ih.
Epstin je zlostavljao devojčice od 14 godina na svojim imanjima u Njujorku, Floridi, Novom Meksiku i svom privatnom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima Litl Sent Džejms, koje lokalno stanovništvo naziva "ostrvo pedofila".
Maksvelovi advokati su tvrdili da bi ona trebalo da dobije kaznu između četiri godine i tri meseca i pet godina i tri meseca, pošto je već odslužila dve u saveznom zatvoru u Njujorku.
 
Advokati su tvrdili da je postala predmet medijskog lova na veštice zbog svoje veze sa Epstinom, međutim, tužioci su insistirali da bi kazna između 30 i 55 godina bila prikladnija.
 
Porota američkog suda proglasila je Maksvelovu krivom u decembru prošle godine. 
 
Tužilac je, tokom iznošenja završnih reči u saveznom sudu na Menhetnu, rekao da je Maksvelova bila Epstinov "partner u zločinu". 
 
Epstin se ubio 2019. godine u zatvoru na Menhetnu, dok je čekao suđenje po optužbi za seksualno zlostavljanje. Bio je registrovani seksualni prestupnik, pošto se 2008. godine izjasnio krivim u vezi sa optužbama za zlostavljanje maloletne devojčice.
  • Meme

    29.06.2022 08:05
    Epstein did not kill himself...
  • Eon

    29.06.2022 07:35
    Završiila je karijeru
    Obzirom da Maksvel ima 60 godina, ova presuda je kao doživotna robija. Osim toga apelacioni sud (ili kako se već zove) u Americi nije cirkus kao isti u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.