Broj migranata stradalih u kamionu porastao na 53, krijumčarima preti smrtna kazna

Broj migranata stradalih u prikolici kamiona na američko-meksičkoj granici porastao je na 53.
Vozač i još tri osumnjičena su u pritvoru, a ukoliko budu osuđeni, mogu dobiti doživotnu kaznu ili smrtnu.
U kamionu koji je prevozio 67 migranata je u ponedeljak pronađeno 47 tela, a od tada je umrlo još osoba.
Za sada je identifikovano 27 stradalih osoba iz Meksika, 14 iz Hondurasa, sedmoro iz Gvatemale i dvoje iz El Salvadora. Identifikacija je otežana jer su mnogi putovali bez dokumenata.
 
Tela su pronađena u kamionu kod San Antonija, kada je temperatura u San Antoniju bila oko 38 stepeni Celzijusa.
 
San Antonio, grad koji je oko 250 kilometara od američko-meksičke granice, jedna je od glavnih tranzitnih ruta za krijumčare ljudi.
 
Krijumčari ljudima često koriste kamione da prevoze ilegalne migrante kada ih pokupe u udaljenim zonama posle njihovog prelaska američke granice.
 
Dolazak ilegalnih migranata u SAD znatno je porastao posle izbora Džozefa Bajdena za predsednika, iako on od samog dolaska u Belu kuću pokušava da zaustavi priliv migranata i poverio je to pitanje svojoj potpredsednici Kamali Haris.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.