Ajkula napala ženu kod Hurgade, zabranjeno plivanje i ronjenje

Stranu državljanku napala je ajkula nedaleko od egipatskog letovališta Hurgada, nanevši joj povrede zbog kojih je hitno prebačena u bolnicu, gde je preminula.
Ajkula napala ženu kod Hurgade, zabranjeno plivanje i ronjenje
Foto: Pixabay

Prema pisanju RIA Novosti, ruski konzulat u Hurgadi je potvrdio da je "turistikinju napala ajkula u oblasti Sal Hašiš, ujevši je za ruku i nogu". U konzulatu je takođe potvrđeno da žena nije državljanka Rusije.

Agencija je citirala dobro obavešteni izvor koji navodi da je nesrećna žena bila austrijska državljanka, koja je navodno bila udata za Egipćanina i živela u Hurgadi.

Zbog ove nesreće, plivanje, ronjenje i pecanje zabranjeni su u ovom području u naredna tri dana, počev od petka. Inače, u pitanju je deo koji obiluje popularnim rizortovima, a i sam napad dogodio se nedaleko od njega.
 
Inače, u Crvenom moru živi preko 40 različitih vrsta ajkula među kojima su najčešće grebenske, ali i crna i ajkula Longmanus.
 
U Crvenom moru žive i velike bele ajkule, bik i tigraste ajkule. Napadi ajkula se povremeno dešavaju u Crvenom moru u Egiptu, uglavnom kao posledica ljudske greške.
  • Djura

    03.07.2022 15:19
    Ljudska greška
    Ne znam samo koja je to ljudska greška izazvala da ovu ženu ajkula napadne? Malo mi je suvišan komentar!!! Ne kupajte se dublje od 1m?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.