Pet osoba poginulo u seriji snažnih zemljotresa koji su pogodili Iran

U seriji snažnih zemljotresa koji su danas pogodili južni Iran poginulo je najmanje pet osoba, a više od 90 ih je povređeno, javili su iranski mediji.

Nekoliko stambenih zgrada srušilo se u Sajeh Hošu, a to selo i tridesetak okolnih naselja su bez struje.

Potresi, od kojih su dva bila jačine šest stepeni, pogodili su područje zapadno od glavnog lučkog grada Bandar Abas u provinciji Hormozgan, saopštio je američki Geološki zavod.

Pet osoba je poginulo, rekao je guverner Hormozgana Mehdi Dousti, javila je zvanična novinska agencija IRNA.
 
Dousti je za državnu televiziju rekao da je selo Sajeh Hoš, blizu epicentra, "potpuno uništeno".
 
"Povređene su 93 osobe od kojih je sedam u bolnici na lečenju“, rekao je portparol nacionalne hitne pomoći Modžtaba Kaledi za državnu televiziju koja je emitovala snimak stambenih zgrada pretvorenih u ruševine u Sajeh Hošu.
Iran je na Ivici nekoliko tektonskih ploča i u zone snažne seizmičke aktivnosti, a 2003. godini potres magnitude 6,6 delomično je uništio grad Bam na jugoistoku i usmrtio najmanje 31.000 ljudi.
 
U katastrofalnom potresu jačine 7,4 stepena 1990. godine je na severu Irana poginulo oko 40.000 stanovnika. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.