Nemačka se priprema za novi talas kovida, maske će imati ključnu ulogu

Nemačka vlada planira da tokom ovog meseca pripremi korona koncept za jesen, najavio je ministar pravosuđa Marko Bušman u izjavi za "Velt am Zontag".
Nemačka se priprema za novi talas kovida, maske će imati ključnu ulogu
Foto: Pixabay
On je rekao da će maske "zasigurno imati svoju ulogu", ali nije otkrio druge detalje. Bušman je ukazao da u trećoj godini pandemije mere poput lokdauna, zatvaranja škola ili ograničenja slobode kretanja ne bi bile odgovarajuće.
Međutim, nošenje maski bi i dalje moglo biti od pomoći u sprečavanju širenja koronavirusa. Upravo oko pitanja nošenja maski postoje različiti pristupi pokrajina.
Bavarska je, na primer, i pored rastućeg broja novozaraženih u subotu ukinula obavezu nošenja FFP2 maski, i ostavila na snazi samo nošenje medicinskih maski u javnom prevozu.
 
U Berlinu i Hamburgu i dalje je obavezno nošenje FFP2 maske u javnom prevozu.
 
Pandemija je skupo koštala Nemačku, koja je, prema podacima vlade, do 2. juna potrošila oko 6,8 milijardi evra samo na vakcine.
Prema podacima Savezne službe za socijalna pitanja, do kraja juna ukupno je potrošeno 46,4 milijarde evra za besplatno vakcinisanje, centre za vakcinaciju, PCR testove, zaštitne mere i slično.
  • M.A.Pulmolog

    04.07.2022 08:33
    Svidelo se vama ili ne, maske su samo korisne u sali za operacije.
  • Zerstorer

    03.07.2022 14:28
    ...
    I da maske budu obavezno u bojama Ukrajinske zastave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.