Četvoro stradalo kada se komad alpskog glečera obrušio na planinare

Najmanje četiri osobe su poginule danas posle podne u Italiji, a više od deset planinara na popularnoj stazi je povređeno, kada se veliki komad alpskog glečera otkačio i obrušio niz padinu.

Nacionalni spasilački korpus za Alpe napisao je na Tviteru da je u potrazi za povređenima u području vrha Marmolada bilo uključeno najmanje pet helikoptera i spasilačkih pasa.

Marmolada, koja se uzdiže oko 3.300 metara, najviši je vrh u istočnim Dolomitima.
Nema informacija šta je uzrokovalo da se deo leda odvoji i obruši niz padinu, ali intenzivan toplotni talas koji je zahvatio Italiju od kraja juna mogao bi da bude faktor, rekao je portparol alpske spasilačke službe.
 
Povređeni, od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju, prebačeni su u nekoliko bolnica u regionima Trentino-Alto Adiđe i Veneto, dodale su spasilačke službe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet