Požar kod Herceg Novog pod kontrolom

Nakon višesatne borbe sa vatrom i vetrom, vatrogasna ekipa Herceg Novog, uz pomoć kolega iz Kotora i Tivta, uspela je da stavi pod kontrolu požar na Žvinjama.

"Imamo za sada dovoljno kamiona, vode. Gasi se stalno, za sada je sve pod kontrolom. Najvažnije je da ni ljudstvo niti objekti nisu za sada ugroženi", rekao je dežurni smene u Službi zaštite i spasavanja Đuro Cvjetković za Novski portal.

Vatrogasci su, kazao je, i dalje na terenu, ali je grad bezbedan. 
Požar je izbio jutros oko 10 sati najverovatnije ljudskom nepažnjom.
 
Adžić: Srbija ponudila pomoć
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova je u pripravnosti, pratimo situaciju sa požarom u Herceg Novom, rekao je ministar Filip Adžić i istakao da je pomoć u gašenju ponudila i Srbija.
 
"Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje su na terenu. Ministarstvo odbrane je stavilo na raspolaganje svoje vazduhoplove, dok je sa našim partnerima iz Hrvatske predsednik opštine (Herceg Novi) Katić obavio razgovor i ponuđena je pomoć ukoliko zatreba intervencija iz vazduha", rekao je Adžić.
 
Hrvatska ponudila kanadere
 
Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da je jedan deo opštine zahvatio požar pre svega neodgovornošću pojedinaca koji su nešto zapalili, a vetar je onda proširio plamen.
 
"Bilo je ugroženo nekoliko kuća. Brzom reakcijom vatrogasaca odbijen je požar, kada je u pitanju naseljeno mesto, brzo bi trebalo da bude lokalizovan. Pomogle su odmah kolege iz Kotora i Tivta", rekao je Katić.
 
Dodao je da je na vezi sa načelnikom opštine Konavle Božom Lasićem i spremni su, kazao je, da pošalju kanadere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.