Na prodaju simbol Evropske centralne banke, preskup za održavanje

Često korišćeni simbol za priče o Evropskoj centralnoj banci (ECB), 14 metara visoka i 50 tona teška plava skulptura evra, sada je na prodaju, jer je postala preskupa za održavanje.
Na prodaju simbol Evropske centralne banke, preskup za održavanje
Foto: Pixabay
Delo nemačkog umetnika Otmara Horla održavala je neprofitna organizacija Frankfurter Kultur Komitet, koju već 21 godinu vodi Manfred Pol i on dodaje da je povećani vandalizam i nedostatak sponzora dovelo do odluke da se skulptura ponudi na aukciji u oktobru, prenosi portal Politiko.
 

Kontaktirali smo 110 banaka u proteklih 12 meseci, a 90 njih nam nije ni odgovorilo, rekao je Pohl.

Evropska centralna banka koja je davala 15.000 evra godišnje za održavanje skulpture, takođe, nije zainteresovana za dodatno finansiranje, niti je u aprilu prisustvovala sastanku kako bi se obezbedilo održavanje, naveo je on.
 
Pohl, međutim, dodaje da je njegova organizacija dobila pisma zainteresovanosti od brojnih pojedinaca i kompanija.
  • Qre

    05.07.2022 05:49
    Uskoro nema ni unije.
  • Marko, Liman

    05.07.2022 01:12
    Kod ove vesti rusolisci ne miruju - euro će da pukne a rublja i dinar će vredeti suvo zlato. Mi uvek izađemo kao pobednici...
    Bolje se osvrnite oko sebe, na lokalu a i šire, nego da bistrite iz perspektive mulja.
  • Мунгос

    05.07.2022 01:00
    Проблем је био лако решив.
    Уместо што је одржавање било поверено непрофитној организацији Frankfurter Kultur Komite, могли су хладнокрвно да одржавање повере локалној профитној организацији Deutsch Grűnen Banditen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet