Dva ključna ministra napustila vladu Borisa Džonsona

Dvojica najstarijih ministara britanske vlade dali su ostavku, što bi moglo da znači kraj liderstva premijera Borisa Džonsona nakon višemesečnih skandala.
Dva ključna ministra napustila vladu Borisa Džonsona
Foto: Pixabay
Šef trezora Riši Sunak i ministar zdravlja Sajid Džavid podneli su ostavke u roku od nekoliko minuta. Džavid je rekao da "ne može više da nastavi mirne savesti".
Džonson je optužen da se nije izjasnio o poslaniku koji je postavljen na viši položaj uprkos tvrdnjama o seksualnom nedoličnom ponašanju. On je pod pritiskom da objasni šta je znao o prethodnim optužbama za nedolično ponašanje protiv poslanika Krisa Pinčera, koji je u četvrtak podneo ostavku na mesto zamenika glavnog šefa.
Pinčer je optužen da je dodirivao dvojicu muškaraca u privatnom klubu.
 
Vladino objašnjenje se više puta menjalo u proteklih pet dana. Ministri su prvobitno rekli da Džonson nije znao ni za kakve optužbe kada je unapredio Pinčera na tu funkciju u februaru.
 
Juče je, pak, portparol saopštio da je Džonson znao za optužbe za seksualno zlostavljanje koje su "ili rešene ili nisu došle do formalne žalbe".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.