Raste broj kandidata za naslednika Borisa Džonsona

Raste broj kandidata za naslednika britanskog premijera Borisa Džonsona, a kandidaturi su se pridružili i konzervativni poslanici i bivši ministri zdravlja Džeremi Hant i Sajid Džavid.
I novoimenovani ministar finansija Nadim Zahavi takođe je ranije danas najavio da će se kandidovati za novog premijera Velike Britanije s ciljem "da stabilizuje ekonomiju zemlje".

"Moj cilj je jednostavan: da svim Britancima obezbedim mogućnosti koje su bile pružene mojoj generaciji, ko god da ste i odakle god da dolazite. Da stabilizujem (nacionalni) brod i ekonomiju", rekao je Zahavi.

I britanski ministar saobraćaja Grant Šaps najavio je da će se kandidovati za mesto premijera.
 
On je dodao da će, ako bude izabran, predložiti hitno usvajanje budžeta u prvih 100 dana da bi smanjio poreze najugroženijima i pružio podršku države kompanijama sa visokim nivoom potrošnje energije.
 
"Imali smo dve i po godine taktičke vlade od strane često rastresenog centra. To se mora završiti. Moramo biti strateška vlada, trezvena u svojim analizama i ne juriti sledeći naslov", rekao je Šaps.
 
Britanski ministar odbrane Ben Volas, koji je bio jedan od favorita za naslednika premijera Džonsona, izjavio je da je odlučio da se ne kandiduje za poziciju lidera Konzervativne stranke.
 
"Posle pažljivog razmatranja i razgovora sa kolegama i porodicom, doneo sam odluku da ne učestvujem u nadmetanju za vođstvo Konzervativne partije", napisao je Volas na Tviteru.
 
"Izbor nije bio lak, ali moj fokus je na mom trenutnom poslu i očuvanju bezbednosti ove velike zemlje", istakao je.
 
Kandidaturu za Džonsonovog naslednika najavio je i bivši britanski ministar finansija Riši Sunak.
 
Džonson je podneo ostavku na mesto lidera Konzervativne stranke nakon talasa ostavki ministara i visokih funkcionera britanske vlade, ali će ostati na mestu britanskog premijera do izbora novog lidera stranke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.