Salmonela u najveću fabriku čokolade na svetu stigla iz Mađarske

Pre desetak dana zaustavljena je proizvodnja u najvećoj fabrici čokolade na svetu, "Barry Callebaut", u belgijskom Wiezeu, nakon što je otkrivena kontaminacija salmonelom.
Salmonela u najveću fabriku čokolade na svetu stigla iz Mađarske
Foto: Pixabay
Kontaminirane sirovine koje su prisilile kompaniju da zaustavi proizvodnju čokolade u Belgiji došle su iz Mađarske, piše Food Safety News.
Jedna od serija lecitina mađarskog proizvođača istovarena je u fabrici Wieze 25. juna. "Barry Callebaut" je potvrdio da je salmonela identifikovana u lecitinskom sistemu fabrike i u uzorcima isporučenog materijala.
Lecitin se koristi u svim linijama za proizvodnju čokolade u Wiezeu pa je kompanija odlučila da zaustavi linije i blokira sve čokoladne proizvode proizvedene od 25. do 29. juna ove godine.
 
Iz kompanije su 1. jula potvrdili da, na temelju njihove interne istrage, nijedan zahvaćeni proizvod nije ušao u maloprodajni prehrambeni lanac. Kompanija čokoladu nije izvozila van Evrope, a još nije poznato kad će se vratiti u pogon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet