Istorijski most u Roterdamu ipak neće biti rastavljen zbog Bezosove jahte

Most Koningshaven u holandskom lučkom gradu Roterdamu trebalo je da bude delimično rastavljen ovog leta kako bi mogla da prođe nova superjahta milijardera Džefa Bezosa.
Međutim, brodogradilište je sada saopštilo da nije zatražilo dozvolu, piše "Njujork tajms".
Ideja da se most rastavi nije se svidela stanovnicima Roterdama koji su na Fejsbuku pokrenuli javni događaj kojem se pridružilo nekoliko hiljada građana koji su planirali da Bezosovu jahtu gađaju jajima.
Naime, kompanija "Oceanco" koja gradi najveću jedrilicu na svetu za Bezosa obavestila je gradsko veće Roterdama da neće zahtevati demontažu mosta. Nije jasno da li je razlog taj što jahta još nije do kraja izgrađena ili kompanija traži drugi način pristupa moru.
 
Jahta vredna 485 miliona dolara nosi oznaku Y721, duga je 127 metara, a duža je i od najduže postojeće jahte "Black Pearl" za 20 metara. S obzirom na to da ova visina predstavlja problem za prolazak ispod mosta Koningshaven koji se nalazi na putu jahte prema moru, brodogradilište je planiralo da privremeno skine deo mosta kako bi superjahta prošla.
 
Inače, most Koningshaven, lokalno poznat kao De Hef, potiče iz Drugog svetskog rata i dosad je doživeo nekoliko popravki kako bi ostao funkcionalan.
  • g pen

    12.07.2022 10:15
    Za to vreme u srbiji....citav most prave i unistavaju ono malo zelenog sto je ostalo zbog elite sa Popovice. Jos im botovi tapsu. Nego antihristi nevidjeni, koji kilometar dalje ljudi vam jos uvek putuju skelom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.