VIDEO Iste noći pucnjava u četiri prodavnice "7-Eleven" u SAD: Dvoje mrtvih i troje ranjenih

Dve osobe su ubijene, a tri su ranjene u pucnjavama u četiri prodavnice "7-Eleven" u južnoj Kaliforniji, saopštile su američke vlasti.
VIDEO Iste noći pucnjava u četiri prodavnice "7-Eleven" u SAD: Dvoje mrtvih i troje ranjenih
Foto: Pixabay
Veruje se da su najmanje tri od četiri pucnjave, koje su se dogodile u ponedeljak rano ujutru, povezane sa istim napadačem, prenosi AP.
Do pucnjave je najverovatnije došlo nakon pljački ili zbog pokušaja pljačke u četiri prodavnice pred zoru 11. jula, na dan kada ovaj brend proslavlja godišnjicu poslovanja i deli besplatna pića.
"Naša srca su sa žrtvama i njihovim najmilijima. Prikupljamo informacije o ovoj strašnoj tragediji i sarađujemo sa istražnim organima", navodi se u saopštenju kompanije.
 
Policija još nije utvrdila šta je motiv ovih pucnjava u gradovima Riversajd, Santa Ana, Brea i La Habra.
 
"Mislim da je jedina osoba koja bi mogla da odgovori na to osumnjičeni", saopštio je portparol policijske uprave Riversajd, gde se prva pucnjava dogodila dva sata nakon ponoći.
 
 
Druga pucnjava dogodila se oko 3.20 ujutro na oko 40 kilometara u Santa Ani.
 
Policajci su reagovali na prijavljenu pucnjavu u "7-Eleven" u tom gradu i pronašli čoveka mrtvog na parkingu.
 
Portparolka policije Santa Ane rekla je da se čini da je nasilje uključivalo i pokušaj pljačke. Dodala je da detektivi veruju da je osumnjičeni za ubistvo u Santa Ani ista osoba koja je tada otputovala 20 kilometara do Brea, gde je zaposleni "7-Eleven" pronađen mrtav oko 4.18 ujutro.
 
Na fotografijama za nadzor, koje je policija Brea objavila na društvenim mrežama, vidi se osumnjičeni, maskirani muškarac koji nosi crni duks sa kapuljačom preko glave.
 
Policija je odbila da kaže šta je, ako je bilo šta, ukradeno iz prodavnice ili od žrtve - ponavljajući samo da je incident počeo kao pljačka.
 
Manje od sat vremena kasnije, policajci u susednoj La Habri su poslati na prijavu pljačke u prodavnici "7-Eleven". Otkrili su dve žrtve iz vatrenog oružja oko 4.55 ujutro, a napadač za koga je policija uverena da je isti osumnjičeni je pobegao, prenosi AP.
  • Realističniji

    12.07.2022 16:07
    @Realista
    Ima nas 47x manje a ne 55x, a sviđa mi se i što ste odabrali samo jedan dan koji odskače pa iz toga pokušali izvući, naravno pogrešan, zaključak. Verujem slučajno. Pogrešnu ste međutim našli i zemlju za poređenje, u Srbiji iako imamo visok broj saobraćajnih nesreća i poginulih u njima, u SAD je prošle godine poginulih u saobraćaju bilo 88 puta više nego u Srbiji.
  • Realista

    12.07.2022 15:30
    @Vasa
    Bitno je da ćemo mi u Srbiji preživeti iako je samo u nedelju poginulo preko 14 osoba na kojekakve načine a ima nas 55X manje od Amera... to je isto kao kad bi u toj SAD poginulo 770 osoba isti taj dan...
  • Vasa

    12.07.2022 11:54
    Ovi će se potepaju sami,ne treba im niko pomagati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet