Uhapšena "krofna mafija" na Halkidikiju

Grčka policija uhapsila je članove kriminalne organizacije poznate kao "krofna mafija", koja je delovala na plažama Halkidikija.
Uhapšena "krofna mafija" na Halkidikiju
Foto: Pixabay

Kako prenose grčki mediji, uhapšeno je 12 osoba starosti između 17 i 52 godine, kao i vođa grupe, 39-godišnji Grk.

Oni su uhapšeni zbog kriminalnog organizovanja, iznude, trgovine ljudima, kršenja zakona u vezi sa sprečavanjem i suzbijanjem pranja novca i kršenja Zakona o oružju.

Grupa je angažovala strane državljane da prodaju krofne na 19 plaža Halkidikija, a ako bi im se suprotstavili pretili bi im smrću i fizički bi ih kažnjavali.
 
Kako se procenjuje, oni su u proseku dnevno zarađivali između 600 i 1.200 evra, zavisno od toga da li su ovaj slatkiš prodavali po dva ili tri evra.
  • Tačka

    19.07.2022 15:05
    Hehe, a znači ja kada navedem primer sladoleda od vanile to se onda mora bukvalno shvatiti da ne postoji više nijedan sladoled na svetu, jer je poznato i u anale zapisano da je rumenko najprodavaniji sladoled na svetu te je zato nečuveno da neko ne podrazumeva da je najveća verovatnoća da konzument sladoleda jede baš rumenka. I opet, niko, pa ni ti sve do sada, nije pominjao nikakvo hlađenje krofnama, lepo gore stoji šta si napisao i šta sam ja napisao. A ono što si trebao jednostavno odmah napisati je da si ti prva osoba u istoriji čovečanstva koja nikada ne greši, a ja to neću shvatiti bukvalno i podrazumevaću ono što je bliže istini da si jedan od mnogih koji je nesposoban da prizna kad pogreši i lupi glupost jer mu je ego toliko ranjiv da bi mu momentalno glava pala sa ramena ako to prizna, i da ti jedini imaš ovde pravo da shvataš bukvalno a da ja takvo pravo nemam jer ipak ti si nepogrešivo božanstvo a ja samo grešni čovek. Tako bi odmah sve bilo jasno i rasprava bila nepotrebna, ne bih se usudio čak ni da pomislim da jedno takvo božanstvo u nečemu nije u pravu.
  • kom da uzme prase

    18.07.2022 17:14
    @Tačka
    Pa nisam spominjao ni sladoled od vanile. Da li si možda čuo za rumenko i slične sladolede? Sumnjam da su masniji od krofni. Može tebi biti zabavno šta god želiš, kao što rekoh sto ljudi sto ćudi. Neko uživa u masnim krofnama koje se "tope" (meni je npr. zabavno što bukvalno shvataš sve što sam napisao), a neko ima možda malo više rezona pa jede hladni sladoled koji topljenjem hladi telo koje je u kontaktu s njim. Baš me interesuje kako ćeš krofnom da se ohladiš :)
  • Stohadin

    17.07.2022 14:04
    Krofna
    A u montenegro?
    Daju li fiskalni oni što prodaju krofne na plažama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.