Zurof: Poništiti nemudru i nesrećnu odluku o zabrani posete Vučića

Centar "Simon Vizental" pozvao je hrvatsku vladu da poništi odluku kojom je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjeno da poseti Jasenovac.
U pismu, koje je direktor za istočnoevropske poslove centra "Simon Vizental", istoričar Holokausta Efraim Zurof uputio hrvatskoj ambasadorki u Izraelu Veseli Mrđen Korać, ukazuje se na potencijalne negativne posledice takve odluke.
Zurof upozorava da tako "surova i neshvatljiva mera" može samo da pogorša tenzije između Beograda i Zagreba, navodi se u saopštenju ovog centra.
Zurof je u pismu naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi.
 
"Zabraniti predsedniku Srbije da oda poštu žrtvama je surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije između Srbije i Hrvatske", navodi se u pismu Zurofa.
 
Zurof je zatražio od hrvatske ambasadorke u Izraelu da preda pismo odgovrnim vlastima u Zagrebu i pozove ih da nađu način da isprave, kako je ocenio, "njihovu nemudru i nesrećnu odluku".
  • agatoni,aga,akademik

    18.07.2022 14:05
    e
    zato je Vučko veliki državnik , a ovi komentatori sa evidentnim neznanjem zgubidani !ne dao Bog ikome da budu nesretnici kao potonji zgubidani !
  • Lala

    18.07.2022 09:50
    Razmislite
    Zamislite da je devedesetih predsednik Hrvatske (Z. Milanović) podržavao (hipotetičku) ideju "Jamena, Rača, Sr. Mitrovica, Ležimir Koruška, Ilok". Dakle da deo srpske teritorije pripoji Hrvatskoj.
    Da li bi ga današnja neoVadikalska vlast u Srbiji pustila da PRIVATNO poseti Srbiju?
    A preCednik AV je ZAGOVARAO politiku "Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica"! Naravno, postoje neoborivi dokazi. (Plus blistava izjava vezana za BiH: "100 za jednoga").
    I tu je kraj priče.
    Vuk (Vučić) dlaku menja ali ćud - nikada!
  • svakako

    18.07.2022 09:24
    zaudara i sama melodramatična ideja o privatnoj poseti jednog državnika spomeniku tolikih žrtava naročito kada je poznat po sklonosti prema "skrivenim namerama". Moguce da je Hrvatska vlast ovim ispravnim stavom upravo sprečila mnogo vecu dramu i produbljivanje razdora izmedju dva naroda. Vrlo naivno, nezrelo, sa prenaduvanim pijetetom a bez razuma, gledamo na celu izmišljenu aferu nivoa turske serije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.