Plan Austrije u slučaju nestašice gasa: Đaci ne idu u školu

Austrijske vlasti rade na planu za vanrednu situaciju ukoliko dođe do nestašice gasa zbog obustave isporuka iz Rusije, a to bi moglo voditi ka ponovnom zatvaranju škola.
Plan Austrije u slučaju nestašice gasa: Đaci ne idu u školu
Foto: Pixabay
Prema bečkom dnevniku "Standard", Savez gradova je doneo već konkretne mere, koje će biti primenjene ako Austrija ostane bez gasa. Tako će kancelarije i javne ustanove od jeseni biti samo još delimično grejane, a to važi i za škole.
Ukoliko dođe do nestašice gasa, škole bi bile zatvorene i đaci bi, kao i u pandemiji tokom lokdauna, ponovo učili od kuće. Deo đaka koji zbog obaveza roditelja ne može da bude kod kuće, ostao bi u školi, u pojedinim učionicama koje bi se grejale, u kojoj bi se našli učenici svih uzrasta. Nastava neće biti održavana preko Skajpa, već će biti nađeni drugi načini.
 
Razmatra se i šta će biti sa uličnom rasvetom. Tako je moguće da se isključi svaka druga sijalica, čime se smanjuju troškovi, ali je to problematično u slučaju saobraćajnih udesa, zbog pitanja pravne odgovornosti.
  • Ja

    20.07.2022 21:31
    Haha
    Bice Bežanija nazad u Srbiju.
  • Darkoni

    20.07.2022 15:19
    Ala vam je plan svaka čast. Deca da ne idu celu zimu u školu nego da se kući smrzavaju. Baš ste zadali jak udarac Rusiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.