EU uvela nove sankcije Rusiji

Evropska unija danas je zbog napada Rusije na Ukrajinu uvela nove sankcije protiv Moskve, vezane za uvoz zlata i strožu kontrolu izvoza proizvoda visoke tehnologije.
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da oštrije sankcije protiv Kremlja šalju poruku "održavaćemo visok pritisak koliko je god to potrebno".
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj je u ponedeljak ocenio da je "najvažnija zabrana ruskog zlata", jer se radi o drugom najznačajnijem elementu ruskog izvoza, posle energenata.
 
Osim sankcija, EU je odlučila i da Ukrajini uputi vojnu pomoć vrednu 500 miliona evra, javlja AP.
  • Game of Trolls

    22.07.2022 13:08
    NN
    21.07.2022 • 13:49
    Неће моћи још дуго
    "госпођа" да одржава висок притисак, у њеним годинама, последица тога је мождани удар ...

    Putinovski kometari seseljavskog tipa. Popularni po kafanama i medju siledzijama ali beskorisni u stvarnom zivotu.
    Ono cemu svi teze je zivot po zapadnom modelu samo sto oni koji to ne mogu da postignu pokusavaju da ga dostignu silom... al to ne moze tako
  • Лиманац

    21.07.2022 14:55
    z
    Бесмислено, као и сви досадашњи потези Европске уније.
  • Ma

    21.07.2022 14:49
    Ma neće se Rusi skoro oprati od ovog rata. I dan danas je glavna asocijacija za srbina - Srebrenica. A to je bilo u 1995. Načekaće se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet