Hrvatska i Slovenija su za Rusiju "neprijateljske države"

Na listi "neprijateljskih zemalja" za Rusiju su se sada našle i zemlje iz regiona Srbije - Hrvatska i Slovenija, ali i Grčka, Danska i Slovačka.
Hrvatska i Slovenija su za Rusiju "neprijateljske države"
Foto: Pixabay

Dan pošto je Savet Evropske unije odobrio sedmi paket sankcija Rusiji, vlada te države je ažurirala i proširila spisak zemalja koje smatra neprijateljskim i koje, kako se navodi na sajtu Vlade Rusije, "vrše neprijateljske akcije protiv ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu", prenosi N1.

Vlada Rusije je donela uredbu radi sprovođenja ukaza predsednika Rusije Vladimira Putina iz aprila 2021. godine "O primeni mera za uticaj (protiv) neprijateljskih akcija stranih država". Taj dokument ograničava ili zabranjuje državama sa spiska da zapošljavaju Ruse u svojim diplomatskim, konzularnim i drugim državnim predstavništvima.
Na ažuriranoj listi se pored naziva država navodi i broj osoba iz Rusije sa kojima diplomatska predstavništva "neprijateljskih zemalja" i njihova konzularna predstavništva mogu da sklapaju ugovore o radu.
 
Prema novom spisku, Grčka ima ograničenje od 34 osobe, Danska - 20, Slovačka - 16. Slovenija i Hrvatska neće moći da zapošljavaju zaposlene u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima iz redova osoba sa teritorije Ruske Federacije.
 
Lista nije konačna i može biti proširena, saopšteno je iz Moskve.
  • Trt

    27.07.2022 17:12
    @Helena

    Sudeći po jeziku koji govoriš, tvoj "nacionalni interes" je negde između Indijca, Australijanca i Bugarina.
  • Vladan

    25.07.2022 11:32
    Još jedan od razloga zašto su za nas Vojvođane to prijateljske države.
  • Helena

    23.07.2022 08:07
    Ne treba da se svrstavamo nigd
    Mi treba da gledamo svoj nacionalni interes I samo sebe.Ne treba mi da se zauzimamo ni na ciju stranu jer se svet menja a Coropartion sa sedistem u Geneve je bankrotirana .Sa druge strange stvara se Novi poredak ,a mi smo bekovali I njih kao I ovi istocni Azijati pa su ziveli na bazi nasih assets koje mi imamo vise od 10hiljada godina Sad samo da gledamo sebe I svoj napredak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.