Milanović: Na kraju ću ja, za ruku, odvesti Vučića u Jasenovac

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se na poslednje komentare predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kome je zabranjena poseta Jasenovcu.
"Dajte da prvo raščistimo tajming pada ukrajinskog aviona sa srpskim oružjem i Vučićeve eskapade. Činjenica je da je danima pre pada aviona Vučić pripremao svoj put u Jasenovac i da verovatno nisu namerno srušili avion. Nije povezano jedno s drugim. Međutim, nije se radilo kako je trebalo da se radi. Radilo se tajno preko posrednika. Bio sam detaljno o tome obavešten sve vreme, ali nisam o tome govorio", kazao je Milanović.

Prema njegovim rečima, Vučić je posetu trebalo službeno da najavi.

"Normalno je da se tako uradi. On je prvi srpski predsednik koji je to tražio. Vučić u poslednje vreme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog mita da je u Jasenovcu stradalo 700.000 ljudi, pa nije ni blizu. Šta, 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susedski odnos, pa daj doprinesi tome. Što se tiče odlaska u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvesti za ruku ako ne bude išlo drukčije“, rekao je Milanović, prenosi 24sata.hr.
 
Predsednik Hrvatske je prokomentarisao navode da je hrvatska vlast ustaška.
 
"Pazite, govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoće", naveo je.
  • predrag

    26.07.2022 11:11
    Partizane smo upoznali do '87-god.
    Cetnike upoznajemo od '88 do danas ...narod moze samo da se iseli.
  • Banderaš

    26.07.2022 11:09
    one way
    Zoki,ucini veliko dobro delo i vodi ga odavde,ali da ga ne vraćaš nazad. Mozes da povedeš i Voolina njega gratis dobijas kao bonus,ali isto da ga ne vraćaš nazad.
  • predrag

    26.07.2022 10:55
    Mog'o bi Vucko malo da obidje i Sajmiste, Banjicu u Beogradu..
    Da pitaju prolaznike ko su tu bili stradalnici, znaju li, da nisu Jevreji i Srbi-rodoljubi ..

    Da nas podseti da je Nedic Hitleru porucio da je Beograd prvi "oslobodjeni" grad u Evropi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.