Austrija ukida obavezni karantin za kovid pozitivne bez simptoma

Osobe zaražene korona virusom više neće morati da budu u samoizolaciji u Austriji ako nemaju simptome bolesti, saopštile su danas vlasti.
Austrija ukida obavezni karantin za kovid pozitivne bez simptoma
Foto: Pixabay
Austrija od avgusta ukida obavezni karantin za osobe koje su pozitivno testirane na korona virus, ali nisu bolesne.
Zaražene osobe će i dalje morati da nose maske van svojih domova, osim ako su na otvorenom ili ako mogu da drže distancu od najmanje dva metra od drugih ljudi.
Njima neće biti dozvoljen ulazak u objekte sa ugroženim osobama kao što su bolnice, domovi za stare ili ustanove za osobe sa invaliditetom.
  • Zare

    27.07.2022 07:55
    Ne samo Austrija nego i Nemacka a to je zbog nedostatka radne snage, odnosno strucnih kadrova na mnogim radnim mestima. Verujem da su svi oni bili "zasticeni".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet