Nemačkim radnicima u septembru po 300 evra od države

Nemački radnici će od septembra dobiti jednokratni bonus u iznosu od 300 evra kao pomoć zbog poskupljenja energije.
Nemačkim radnicima u septembru po 300 evra od države
Foto: Pixabay
Rojters piše kako je savezna vlada odlučila, između ostalog, uvesti jedinstvenu cenu energije kako bi ublažila veliki porast cena.
"Paušalni iznos cene energije (EPP) od 300 evra ima za cilj da rastereti one grupe stanovništva koje obično snose putne troškove i koje su u tom smislu jako opterećene zbog trenutnog kretanja cena energije", stoji u objašnjenju Savezne uprave ministarstva finansija.
Osim samozaposlenih i zaposleni, pravo na 300 evra imaju i oni koji rade dodatne poslove i radnici na određeno vreme u poljoprivredi i šumarstvu. Jedini uslov je da se radna aktivnost mora održati barem jedan dan u 2022. godini.
 
"Aktivnost se ne mora sprovoditi u određenom trenutku ili u minimalnom razdoblju", navode iz Saveznog ministarstva finansija.
 
Šta to znači za penzionere? Ako su u ovoj godini prihvatili posao, dobiće i paušal za energiju od 300 evra. Međutim, poslodavac može isplatiti novac samo ako mu je radnik pre isplate pisanim putem potvrdio da se radi o prvom radnom odnosu.
 
To bi trebalo da bude slučaj za većinu starijih osoba koje se bave dodatnim poslovima.
  • r

    27.07.2022 08:42
    r
    Odgovorna država, odgovorno društvo se tako ponaša.
  • Srbin

    27.07.2022 08:33
    I sta zelite stim da kazete?
    Sta ste zeleli da kazete stim? Ovde penzioner i nezaposleni dobiju svake par meseci neke dodatne pare, pa samo se ceka.
    Ako ste hteli da kazete, pazite ljudi i kod nas ce poakupiti, onda napisite.. ali penzionere i svi na birou opet nece brinuti, vlada Srbija ima dosta novac i u martu receno, mi imamo sve, ima gas, struje da ne brinemo. Pa sta sad? Nemacka brine a mi Srbin mozemo da kazemo da smo bezbedni kako nam je receno od pocetka rata sa Ukrajnom. Eeee mi Srbine znamo kako da obezbedino gas a da grafjani ne placaju vise. Eee Nemci tako to ide xaxaxaa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet