Princ Čarls od porodice Osame bin Ladena primio donaciju od milion funti

Britanski princ Čarls je od porodice vođe Al Kaide Osame bin Ladena prihvatio donaciju od milion funti za svoj dobrotvorni rad, uprkos protivljenju svojih savetnika, piše "Sandej tajms".
Princ Čarls je, kako se navodi, primio novac od Bakira bin Ladena, tada glave porodice Bin Laden i njegovog brata Šafika koji su polubraća Osame bin Ladena.
Dogovor o donaciji postignut je na privatnom sastanku princa Čarlsa i Bakira bin Ladena u rezidenciji britanskog princa 30. oktobra 2013. godine, odnosno dve godine nakon ubistva Osame bin Ladena u akciji američkih snaga u Pakistanu.
Tome su se protivili savetnici princa Čarlsa koji su od njega tražili da vrati novac upozorivši ga da bi to nanelo štetu kraljevskoj porodici i izazvalo negativne reakcije u javnosti, piše "Dejli mejl".
 
S druge strane, izvori bliski princu tvrde da su odluku o prihvatanju donacije za Dobrotvorni fond princa od Velsa doneli isključivo poverioci.
 
Napominje se da nema indicija da su Bakir ili Šafik bin Laden sponzorisali ili bili umešani u bilo kakve terorističke aktivnosti.
 
Povezani su sa Osamom preko svog oca Mohameda bin Avada, jemenskog milijardera koji je novac zaradio u građevinskom poslu pre pogibije u avionskoj nesreći 1967. godine. Porodica se distancirala od Osame bin Ladena, ali su uvek zbog rodbinskih veza povezivani sa njim.
  • 002211

    02.08.2022 08:44
    Bogat, bogatiji, najbogatiji, mega-giga bogatun ...
  • Ljubicica

    31.07.2022 15:56
    @Milicica
    Aj nelupetaj! A koji moj gledas svoja primanja i skupocu!!! Nema ali....sve je novac i novac!!! Nemoze se ziveti od vazduha...mada i on se placa!!!!
  • milicica

    31.07.2022 14:03
    nije istina
    Novac nije sve svima . Nazalost postoji mali broj ljudi koji se ne prodaju. Princ je po rodjenju ali vuce korene izrabljivaca i to ostavlja dalje u nasledsatvo.Rec moral kod onih koji imaju ne steceno vec nasledjeno, ukradeno, otimano uvek je novac,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.