Veliki požar u Igalu, ugrožene kuće, traže pomoć od Hrvatske

Požar velikih razmera koji preti da ugrozi kuće širi se na brdu iznad Njivičkog puta u Igalu, javljaju lokalni mediji.
Veliki požar u Igalu, ugrožene kuće, traže pomoć od Hrvatske
Foto: Pixabay
Ugrožene su kuće, a zatražena je pomoć iz vazduha. Dve kuće su bile u neposrednoj opasnosti od požara, ali su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca, a izgoreo je jedan napušteni objekat, navodi portal RTHN.
Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spasavanje Miodrag Bešović kazao je za RTHN da avion te institucije nije uključen u gašenje požara zbog nepovoljnih vremenskih uslova i dodao da su resursi Crne Gore ograničeni.
"Uputili smo zahtev Hrvatskoj. Čekamo odgovor od njih, da vidimo imaju li raspoloživih kanadera, koje bi mogli da nam upute na ispomoć", naveo je Bešović.
 
On je rekao da se meteorološki uslovi prate u svakom momentu kako bi avion, ako bude mogućnosti, bio poslat da gasi požar. Helikoper Vojske Crne Gore je trenutno na Durmitoru radi spasavanja jedne žene.
 
"Vetar je promenjljivog smera i okreće požar iz jednog u drugi smer, zbog čega je situacija nepredvidiva. Naša dron ekipa je na terenu i prenosi nam slike sa požarišta", kazao je Bešović.
 
Televizija Vijesti je jutros javila da se požar brzo širi zbog bure u Boki kotorskoj, i da gori nisko i suvo rastinje.
  • Lenka

    03.08.2022 10:31
    Sinoć u vozu Bar- BG na desetine imbecila bacaju neugašene pikavce kroz prozor. O drugom smeću da ne pričam...
  • Kanader

    03.08.2022 06:47
    Laloš
    Eto komšija, da Srbija sad ima recimo dva kanadera, koji čak i nama trebaju...
  • Cekaj

    03.08.2022 00:58
    Ovo je zanimljivo
    "Helikopter Vojske Crne Gore je trenutno na Durmitoru radi spasavanja jedne žene."

    Crna Gora ima samo jedan helikopter?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.