Nemačka železnica daje po 100 evra radnicima ako štede struju

Nemačka železnica (Deutsche Bahn DB), kao jedan od najvećih potrošača struje u zemlji, želi svim zaposlenima da isplati bonus od 100 evra kako bi ih motivisala na štednju.
Nemačka železnica daje po 100 evra radnicima ako štede struju
Foto: Pixabay
"Bilo da se radi o rasveti, grejanju ili korišćenju stepenica umesto lifta, i male uštede se na kraju mogu nakupiti do značajnog iznosa", rekao je šef kadrovskog sektora DB-a Martin Seiler.
Sto evra bonusa za više od 200.000 zaposlenih će koštati oko 20 miliona evra koliko koncern veruje da će moći da uštedi na električnoj energiji kroz dodatnu motivaciju zaposlenih.
Uprava će s dodatnih 50 evra nagraditi svaku ideju koja doprinese dodatnoj uštedi energije. Od utorka uveče su isključeni LED rasvetni paneli na zgradi uprave DB-a na Potsdamskom trgu u Berlinu. Slično se priprema i s ostalim upravnim zgradama kompanije.
 
DB je s oko deset teravatsati godišnje jedan od najvećih potrošača električne energije u Nemačkoj. Više od 62 odsto utrošene energije već sada otpada na struju iz obnovljivih izvora.
 
U sklopu priprema za moguće nestašice gasa, koji se delimično koristi i za proizvodnju električne energije, savezna i pokrajinske vlade su donele uredbe o štednji energije koje sadrže pravila o ograničavanju grejanja javnih prostora ove zime.
  • aleksandar

    03.08.2022 08:14
    ma
    sad još jače sankcije hahahahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet