Tast preminuo od korone, zetu sada preti zatvorska kazna jer ga je zarazio

Tužilaštvo u Virovitici u Hrvatskoj pokrenulo je istragu protiv 42-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je koronavirusom zarazio tasta, koji je ubrzo preminuo od posledica infekcije.
Tast preminuo od korone, zetu sada preti zatvorska kazna jer ga je zarazio
Foto: Pixabay
U Tužilaštvu su naveli da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni od 13. do 19. novembra 2021. godine u Virovitici počinio krivično delo znajući da mu je dijagnostikovan kovid19, izazvan virusom korona, i da mu je Zavod za javno zdravlje odredio izolaciju na adresi prebivališta.
U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da se okrivljeni nije izolovao u jednu prostoriju porodične kuće, već se kretao po drugim prostorijama i svestan lošeg zdravstvenog stanja svog tasta bio u neposrednom kontaktu s njim i zarazio ga.
Tast se usled zaraze razboleo od kovida, zbog čega je morao da bude hospitalizovan u KBC Osijek, u kojem je umro 26. novembra 2021. godine.
 
Zetu preti zatvorska kazna jer ga Državno tužilaštvo Hrvatske tereti da je počinio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.
  • Walter

    03.08.2022 10:22
    Ako,
    Tako i treba.
  • Hm

    03.08.2022 09:59
    Nemamo mi dovoljno zatvora za pravdu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.