Sedmogodišnjeg dečaka u Vukovaru ujela šarka

Sedmogofišnjeg dečaka iz Vukovara u subotu oko 11.30 u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru ugrizla je zmija otrovnica - šarka.
Sedmogodišnjeg dečaka u Vukovaru ujela šarka
Foto: Pixabay
Kako piše lokalni portal Press 032, dečak je u Centru bio sa ocem i dve mlađe sestre, a do ujeda zmije došlo je dok su deca razgledavala izložene eksponate iz rata.
Prema rečima dečakovog oca Dragana, deca su šetala okolo sve dok Rafael nije došao do njega i rekao da ga je ujela buba za nogu. Kad je otac pogledao desnu nogu dečaka, odmah je znao da se radi o ujedu zmije otrovnice.
U razgovoru za Press 032 otac je rekao da je oko rane bilo dosta krvi i da je odmah još malo istisnuo, kako bi izbacio otrov. Decu je brzo pokupio, javio supruzi šta se dogodilo i krenuo prema vukovarskoj bolnici kako bi pomogli sinu. U razgovoru s njim sin mu je rekao da mu je muka, da ga boli stomak i da mu se muti pred očima.
 
"Sin mi je rekao da je video kao neko gnezdo po čemu sam zaključio da se radi o šarki čije šare tako izgledaju. Potvrdili su mi to i iz Udruženja zmijolovac. Radilo se o klasičnom takozvanom mokrom ujedu što znači da je zmija pustila otrov, ali ga očigledno nije imala dovoljno ili ga nije ujela kako treba. Inače, ujedi zmija otrovnica i neotrovnica su različiti i po tragovima na koži se odmah može znati o kakvoj zmiji se radi", kazao je Dragan Stevanović u razgovoru.
 
Lekari su zbrinuli Rafaela koji je dobio infuziju i ostao u bolnici 24 sata. Posle toga je pušten na kućno lečenje.

Teme

zmija

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet