Srbija se jedina u regionu nije pridružila odlukama Saveta EU o Ukrajini

Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa četiri nove odluke Saveta EU o restriktivnim merama zbog rata u Ukrajini.
Srbija se jedina u regionu nije pridružila odlukama Saveta EU o Ukrajini
Foto: 021.rs

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel saopštio je danas da je Savet EU 21. jula usvojio tri odluke, a 25. jula jednu odluku o uvođenju ili produženju restriktivnih mera i proširenju spiska osoba i subjekata koji su pod sankcijama zbog Ukrajine.

Kako se navodi, sa odlukama Saveta EU usklađuju se zemlje kandidati za članstvo u EU - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Ukrajina, kao i Bosna i Hercegovina kao potencijalni kandidat.
Usklađuju se i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška, kao i članice Evropskog ekonomskog prostora.
 
Te zemlje će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Saveta, a EU prima na znanje tu posvećenost i pozdravlja je, dodaje Borel.
  • Piplfoks

    09.08.2022 14:09
    @Обсервер

    Odštetamože isključivo iz džepova vas koji ste podržavali Miloševića, i to podrazumeva da ste se jeftino izvukli - jer realno, svi ste kao pristalice tog zločinačkog režima bili legitimne mete.
  • Обсервер

    06.08.2022 10:10
    Подсетник
    Господо из ЕУ, ствар је тако једноставна..... Изјасните се када ће те и колико платити одштете, због кршења Међународних закона и бесправног бомбардовања СРЈ ? Једноставније не може бити, а тада ће те добити одговор народа о придруживању Вашим политичким погледима !
  • Dusan

    06.08.2022 05:05
    Opozicioni botovi
    su ponovo poceli da rade,lepo je to videti. Davati tolike minuse na komentar pokazuje kolika je mrznja prema vlastitoj zemlji,ali ponovicu najbolji komentar na ovu temu :
    Živela Srbija
    05.08.2022 • 18:19
    Sa punim pravom
    Srbija je jedina koju je EU držala pod sankcijama.
    Srbija je jedina koju su ti isti bombardovali 1999.
    Srbija je jedina pravoslavna država u regionu.
    Srbija je jedina digla ustanak 1941.
    Srbija je jedina koja nije slala trupe na istočni front 1941-1944.
    Srbija je jedina koju su ti isti okupirali i pobili 2.5 miliona ljudi u 3 rata.
    Srbija je jedina kojoj sada drže deo teritorije pod okupacijom


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet