VIDEO: Izgoreo i srušio se most u Kini izgrađen pre 900 godina

Najduži drveni most sa lukom u Kini, izgrađen pre 900 godina u provinciji Fuđijan, srušio se nakon što ga je zahvatio požar.
Most Vanan, izgrađen za vreme dinastije Song (960-1279), oštećen je sinoć u požaru, što je dovelo do njegovog urušavanja, piše Global tajms.
Uzrok požara se istražuje.
Most je bio poznat i kao Most univerzalnog mira i bio je najduži drveni most sa lukom u Kini, dužine 98,2 metra.
 
Most Vanan je od 2005. godine bio zaštićen na nacionalnom nivou kao kulturno dobro.
 

Teme

kina
  • Mare

    08.08.2022 07:34
    Mare
    Nikada mi nejce biti jasni neki ljudi koji se primaju i tuguju za ovako nesto!!! Pa covek se rodi i umire....a ne kamen i drvo!!!
  • B

    08.08.2022 07:31
    B
    Nista nije vecito! Sve ima svoj pocetak i kraj! Ako je ova gradjevina bila toliko stara i pod zastitom,mogla se samo gledati i slikati sa strane i nista vise! I za Piramide govore dase,vise neulazi u njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet