Islamski džihad: Postignut dogovor o prekidu vatre sa Izraelom

Grupa Islamski džihad potvrdila je danas da je zaključeno primirje sa Izraelom zahvaljujući egipatskom posredovanju, trećeg dana neprijateljstava u kojima je desetine ljudi poginulo u Pojasu Gaze.
"Pre kratkog vremena pronađena je formula za egipatsku objavu sporazuma o primirju koje se se odnosi na preuzetu obavezu Egipta da će raditi na oslobađanju dva zatvorenika", rekao je u saopštenju Mohamed Al Hindi, vođa političkog ogranka Islamskog džihada.
Islamski džihad je tražio oslobađanje Basema al Sadija i Kalila Avavdeha.
Sadi je lider Islamskog džihada na Zapadnoj obali nedavno uhapšen u Dženinu, na Zapadnoj obali, a Avavdeh je takođe u izraelskom zatočeništvu, navode izraelski mediji.
 
Izrael nije potvrdio da će prekid vatre početi u 11.30 sati.
 
Hamas, vladajući u pojasu Gaze, u međuvremenu je saopštio da je najmanje 41 Palestinac ubijen od početka sukoba u petak, među kojima 15 dece i četiri žene, a da je 311 ranjeno.
 
Islamski džihad ispalio je više od 50 raketa na Izrael, uključujući i područje Tel Aviva, večeras, pred očekivani prekid vatre koji je trebalo da stupi na snagu u 20 sati po lokalnom vremenu (19 po srednjeevropskom).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet