Grčki premijer tvrdi da nije znao za prisluškivanje telefona opozicionara: "To ne bih dozvolio"

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je danas da nije imao saznanja da je obaveštajna služba tri meseca prisluškivala mobilni telefon jednog opozicionog političara.

Dodao je da on to ne bi dozvolio da je znao.

"Ono što se dogodilo možda je bilo u skladu sa slovom zakona, ali je bilo pogrešno. Nisam znao za to i očigledno, nikada to ne bih dozvolio", rekao je Micotakis u televizijskom obraćanju tri dana nakon što je zbog skandal o prisluškivanju doveo do ostavki šefa Nacionalne obaveštajne službe Panagiotisa Kontoleona i generalnog sekretara kabineta premijera Grigorisa Dimitriadisa.

Nacionalna obaveštajna služba, poznata pod akronimom EIP, direktno je odgovorna kabinetu premijera, a to je uveo Micotakis posle pobede na izborima 2019. godine.
 
Micotakis je rekao da su mobilni telefoni Nikosa Andrulakisa, lidera opozicione socijalističke partije PASOK, stavljeni pod "pravni nadzor" od septembra 2021. na tri meseca. Nije objasnio zašto je baš taj političar bio meta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.