Hrvatska: Poginula obojica vozača poljskog autobusa u nesreći, istraga u toku

Poginula su oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sleteo s autoputa A4 kod Brezničkog Huma u Hrvatskoj i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka.
Hrvatska: Poginula obojica vozača poljskog autobusa u nesreći, istraga u toku
Foto: Pixabay

Informaciju je potvrdio u ponedeljak za Hinu portparol Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu Darko Galić.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u jutarnjim časovima u subotu poginulo je ukupno 12 osoba, a 32 su povređeni, svi poljski državljani.

Portparol tužilaštva potvrdio je da su obavljene obdukcije stradalih Poljaka.
 
"Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili sletanju autobusa s autoputa. Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju", kazao je Galić.
 
Dodao je da su oba vozača autobusa poginula i da je neosporno utvrđeno koji je vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće.
 
Vozač je, navodi, bio vezan sigurnosnim pojasom.
 
"Nakon prikupljanja svih podataka Državno tužilštvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovde ili u Poljskoj s obzirom da se radi o svim stradalima državljanima Poljske", izjavio je Galić.
 
Dvoje teško povređenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, saznaje Hina.
 
Poljska planira ove nedelje, moguće već u sredu, da vrati kući desetak povređenih, najavio je ranije danas zamenik poljskog ministra zdravstva. Rekao je kako su poljske vlasti u stalnom kontaktu s hrvatskim bolnicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet