Erdogan: Turska radi na uspostavljanju stabilnosti na Balkanu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da ta zemlja radi na uspostavljanju stabilnosti i prosperiteta na Balkanu.

"Radimo na uspostavljanju stabilnosti, saradnje i prosperiteta na Balkanu s kojim imamo duboke veze", rekao je turski predsednik na otvaranju 13. konferencije ambasadora u Ankari.

Kako prenosi agencija Anadolija, Erdogan je istakao da je Turska obezbedila sprovođenje sporazuma o izvozu žita iz Ukrajine i da je time doprinela da se obezbede dovoljne količine hrane svetu "kada je prehrambena kriza na vratima".

Osudio je i napade Izraela na palestinske civile i dodao je da Ankara podržava dvodržavno rešenje u palestinsko-izraelskom konfliktu i suverenitet Palestine.

  • eto

    08.08.2022 19:24
    i Erdogan se brine o našem prosperitetu!? I Putin i šeici iz UAE i Si dji ping iz Kine i SAD i EU , e fali li još neko sa spiska, a da , mi uopšte ne brinemo o tome jer imamo preča posla.
  • Joca

    08.08.2022 18:58
    Ime Balkan ima Turske korene ... i sada nas ostavite na miru!

    Izvor: Wikipedia

    The origin of the word Balkan is obscure; it may be related to Turkish bālk 'mud' (from Proto-Turkic *bal 'mud, clay; thick or gluey substance', cf. also Turkic bal 'honey'), and the Turkish suffix an 'swampy forest

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet