FOTO: Širi se požar u skladištu nafte na Kubi, više desetina vatrogasaca nestalo

Požar izazvan udarom groma u skladište nafte u kubanskom gradu Matansasu proširio se danas kada je plamen zahvatio treći rezervoar iako su vatrogasci prethodno pokušali da ga ohlade.

Najmanje jedna osoba je nastradala, 122 je povređeno, a više desetina vatrogasaca vodi se kao nestalo.

Grom je u petak uveče pogodio jedan od osam rezervoara i izazvao požar. Drugi rezervoar vatra je zahvatila u subotu, što je izazvalo nekoliko eksplozija.

Vatrogasci su tokom vikenda poprskali preostale rezervoare vodom kako bi ih ohladili i pokušali da spreče širenje vatre.
 
Vlade Meksika i Venecuele poslale su specijalne timove da pomognu u gašenju požara. Lokalni zvaničnici upozorili su građane da koriste maske za lice ili ostanu u zatvorenom jer se širi dim koji se može videti iz glavnog grada Havane, udaljenog više od 100 kilometara.
 
 
Zvaničnici su upozorili da dim sadrži sumpor-dioksid, azot-oksid, ugljen-monoksid i druge otrovne materije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet