Japanske vlasti tragaju za agresivnim delfinom

Japanske vlasti pokušavaju da uđu u trag delfinu "osumnjičenom" za najmanje šest napada na ljude ovog leta.
Japanske vlasti tragaju za agresivnim delfinom
Foto: Pixabay

Pre dva dana je prijavljeno da je delfin ugrizao još dvojicu plivača za ruku, što je, kako se veruje, poslednji u nizu napada na jednoj japanskoj plaži. Prema pisanju lokalnih medija, čovek je prebačen u bolnicu pošto ga je napao morski sisar.

Japanski zvaničnici veruju da je u pitanju isti delfin koji je više puta napadao ljude ovog leta, prenosi BBC.
 
Za delfine se obično misli da nisu agresivni prema ljudima, ali zapravo njihovo neprijateljstvo prema plivačima i nije toliko retko.
 
 
Lokalni mediji preneli su da je jednog muškarca ugrizao za obe ruke tokom prepodneva, a potom je kasnije tog istog dana napao još jednog čoveka, povredivši mu prste leve ruke. Oba incidenta su se dogodila na plaži Košino, popularnoj destinaciji za plivače u blizini grada Fukuija na zapadu Japana.
 
Zvaničnici su sada postavili ultrazvučne predajnike duž plaže u nadi da će njeni visokofrekventni zvukovi odvratiti delfine. Plivači su upozoreni i savetovano im je da pokušaju da ih izbegavaju u vodi.
Za sada nije jasno koja je vrsta delfina napadala ljude. Prema pisanju lokalnih medija, delfini u ovoj oblasti navikli su na interakciju sa ljudima i dolaze i u pliće vode.
 
Napadi delfina jesu retki, ali nisu i nemogući

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet