Talibani puškama rasturili skup žena koje zahtevaju pravo na rad i obrazovanje

Talibani su danas u Kabulu pucali u vazduh da bi rasterali skup žena, koje zahtevaju pravo na rad i obrazovanje, skoro godinu dana od dolaska talibanskog režima na vlast.

Kako je javila agencija Frans pres, oko 40 žena je uzvikujući "Hleb, rad i sloboda" marširalo pored ministarstva obrazovanja. Pet minuta posle početka marša, grupa talibanskih boraca ispalila je rafale u vazduh.

Demonstrantkinje su nosile transparent na kojem je pisalo da je 15. avgust, kada su pre godinu dana talibani zauzeli Kabul, "crni dan".

"Pravda, pravda. Dosta nam je neznanja", skandirale su okupljene pre nego što su nasilno rasterane.
 
Neke učesnice demonstracija su se potom sklonile u obližnje prodavnice gde su ih talibani jurili i tukli kundacima, navodi Frans pres.
  • Da

    14.08.2022 04:16
    Ovo bi bio slučaj kada bi SPC vrednosti preovladale i kod nas.
  • Драган

    13.08.2022 17:13
    Тешко
    Тешко је одредити шта је веће зло, исламски фундаментализам или западна "демократија". Ту су, врло су близу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.